Sipilän hallitus on toistuvasti  supistanut määrärahoja koulutukseen liittyen. Peruskoulun puolella vietiin tuet luokkakokojen pitämisenä kohtuullisen kokoisina. Myös resurssiopetuksen tukirahat  vietiin, eikä kerhotoimintakaan saanut aikaisemman hallituksen myöntämiä määrärahoja. Onneksi esimerkiksi Iisalmessa kunta on omalla rahoituksella paikannut nämä hallituksen toimien aiheuttamat toiminnan huononnukset.

Myös toisen asteen koulutuksessa me Vihreät teemme kunnissa töitä sen eteen, että kunnat  paikkaisivat osaltaan väheneviä valtionosuuksia. Vihreiden kuntavaalitavoitteena on se, että jokainen nuori saa toisen asteen koulutuspaikan. Tähän on panostettava kuntien rahaa, jos Sipilän hallitus leikkauksensa toteuttaa. Ilman toisen asteen tutkintoa ovat työllistymisen ja hyvän elämän edellytykset heikot. Syrjäytymistutkimusten mukaan koulutus on parasta syrjäytymisen ja ulkopuolisuuden ehkäisyä. Siksi myös ammatilliseen koulutukseen on panostettava entistä enemmän, ei vähemmän. Tämä on Vihreiden tavoite, niin kunnissa kuin eduskunnassakin.

Koulutukseen sijoittaminen on todella tärkeää. Meidän kannattaa muistaa, että täällä Iisalmessa nuoret nähdään tulevaisuuden tekijöinä. Tulevaisuuteen panostaminen kannattaa. Koulutuksen tason huononemisesta kärsivät nuoret, mutta myös paikalliset yrittäjät. Meillä tarvitaan osaavaa työvoimaa.